Entrega d’ajuts de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona per investigar el càncer

Barcelona - 14/03/2023

Ahir, la seu de l’Associació a Barcelona va estar de celebració, ja que va acollir als investigadors i investigadores beneficiaris dels ajuts que atorga l’Associació Contra el Càncer a Barcelona per investigar el càncer. Concretament, l’any 2022 es  van adjudicar 24,5 milions d’euros en 195 ajuts a la recerca, de les quals, 39 ajuts i 10.306.450 € s’han concedit a projectes en hospitals i centres de recerca a Barcelona.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del Dr. Laureano Molins, president de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, i la Sra. Isabel Orbe, directora general de la Fundació Científica de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, i Mª Àngels Ayra, responsable de relacions institucionals, que van presentar l’acte i introduir l’entrega dels 39 ajuts. 
Entre aquests es van destacar 4 projectes en una taula de diàleg perquè els mateixos investigadors beneficiaris dels ajuts expliquessin en què consisteixen:

  • La Dra. Carolina Armengol, coordinadora d’un projecte multidisciplinari que contribuirà a avançar en una medicina de precisió per a un tipus de càncer de fetge poc freqüent que afecta infants, a l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP).
  • El Dr. Víctor Moreno, que aplicarà la intel·ligència artificial per desenvolupar una eina econòmica i no invasiva per predir la resposta a la immunoteràpia i guiar als metges en l’elecció del millor tractament per cada pacient a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).
  • El Dr. Pedro Rocha, que investigarà el càncer de pulmó de cèl·lules petites, el tipus de càncer de pulmó menys conegut i més agressiu, per descobrir punts febles i els mecanismes de resistència d’aquest, a l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM).
  • La Dra. Alba Rodríguez García que treballarà en el desenvolupament d'una nova teràpia de cèl·lules CAR-T amb potencial per al tractament de tumors sòlids com ara el càncer de pàncrees o d’ovari a la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica.

També vam poder gaudir d’una taula rodona molt enriquidora sota el tema “el pacient al centre de la investigació” de la mà de la Dra. Marta Puyol, Directora d’investigació biomèdica de la Fundación Científica de la Asociación Española Contra el Cáncer, el Dr. Josep Tabernero, Director de Vall d’Hebrón Institut d’Oncologia (VHIO) i el pacient Enric Barba, que va explicar la seva visió de la malaltia. 

L’acte ha finalitzat amb un moment de trobada acompanyat d’un aperitiu a l’auditori de l’Associació a Barcelona. 

Aquests ajuts pretenen donar suport al talent investigador per garantir la seva estabilitat laboral, que desenvolupin el talent a Espanya, impulsar la investigació clínica per involucrar els professionals mèdics en la investigació i així apropar els resultats als pacients i continuar apostant per la innovació amb ajuts específics.

Gràcies a l'esforç de la societat espanyola, l'Associació Contra el Càncer és l'entitat social i privada que recolza més projectes i més investigadors i investigadores ajuda per investigar el càncer. L'Associació té 565 projectes on intervenen més de 1.000 investigadors/es amb uns fons destinats de 104 M€ a projectes propis. 

Continuem sumant per aconseguir el 70% de supervivència en càncer pel 2030.

Infocancer 24 horas telefono 900100036
Atención gratuita 24h - 7 días