El plat saludable

“El plat saludable” ens permet veure les proporcions per grups d’aliments que hauríem de menjar tant al dinar com al sopar.

El plat saludable
  • Fes que la meitat de la quantitat que menges al dinar i sopar sigui a base de verdura. (1/2 plat). 

    Aporta colors i varietat als teus plats mitjançant verdures de temporada. Alterna tipus de coccions i preparacions (amanides, gaspatxos, cremes de verdura, verdures saltejades, verdures al forn, escalivada, samfaina,...)
    Es recomana arribar almenys a les 2 racions de verdura al dia, i per tant, han de constar sempre i en quantitat en el dinar i en el sopar. 
     
  • La proporció de farinacis en el plat ha de ser ¼ i opta per les versions integrals sempre que sigui possible. 

    Ves alternant el consum durant la setmana de farinacis com ara la pasta integral, l’arròs integral, el pa integral, la patata o les llegums, entre d’altres. El consum d’aliments integrals ens ajudarà a incrementar el consum de fibra a la nostra dieta. Tenint en compte que necessitem almenys 30 grams de fibra al dia, si optem per aliments integrals (arròs integral, pa integral o pasta integral) a més de fruita, verdura, llegums i fruits secs, arribarem a les recomanacions marcades. 
     
  • Opta per proteïna de qualitat en el ¼ de plat restant.
  • Escull carn blanca per sobre de la carn vermella i/o processada
  • Alterna el consum entre peix blanc, blau i marisc
  • Consumeix entre 3 i 4 racions a la setmana de llegums 
  • Opta pel consum d’ous 3-4 vegades a la setmana, és una bona font proteica. 
     
  • Els postres a base de fruita o iogurt natural sense ensucrar. 
  • L’aigua és la beguda per excel·lència! Acompanya els teus àpats amb aigua.

 

Per posar-vos més fàcil el plat saludable us hem preparat un recull 
de receptes adequades al producte de temporada.


DESCARREGAR EL RECEPTARI

Infocancer 24 horas telefono 900100036
Atención gratuita 24h - 7 días